Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται από οι δύο συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» προγραμματίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής.

Ads

Το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί διαδήλωση
στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, θα συγκεντρωθούν πάλι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.
 
Οι κάτοικοι της Ιερισσού καταγγέλλουν τη βίαιη εισβολή της αστυνομίας στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η ΕΛΑΣ απαντά ότι οι κατηγορούμενοι «αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους» και για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες τους για να τους συλλάβουν.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στην επίθεση στις Σκουριές ταυτοποιήθηκε κατά την προανάκριση, καθώς στον πρώτο βρέθηκε γενετικό υλικό σε μάλλινο σκούφο κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ στο σπίτι του δεύτερου εντοπίστηκε καραμπίνα, η οποία, όπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση, χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.