Στις 6,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, σύμφωνα με το βαρόμετρο Μαρτίου της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι. Επιπλέον, το 78% δηλώνει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση και το 80% δηλώνει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει σήμερα. Ο «κανένας» είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός στο δίλημμα Παπανδρέου- Σαμαράς, ενώ το ΛΑΟΣ καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο και αναγνωρίζεται ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, πίσω από το «κανένα».

Ads

H Public Issue για την εκλογική επιρροή, και με ποσοστό αποχής 34,5%, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 35% έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 91% από την αντιπολίτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας και 70% απαντά ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα. Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 34 θετικές γνώμες, ο Αντώνης Σαμαράς 22, ενώ 38 απαντούν ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Ανατροπή καταγράφεται στο καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, καθώς το 24% απαντά «κανένα»
και ακολουθούν: ΛΑ.Ο.Σ. (22%), ΚΚΕ (17%), ΝΔ (15%), ΣΥΡΙΖΑ (10%), ενώ στην ερώτηση δεν απάντησε το 11%. Το ΛΑΟΣ παρουσιάζεται στην πρώτη θέση και στη δημοτικότητα των κομμάτων συγκεντρώνοντας 36 θετικές γνώμες (59 αρνητικές) και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (31/65), ΝΔ (27/68), ΚΚΕ (26/70) και ΣΥΡΙΖΑ (23/73).

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το 71% των πολιτών εκτιμούν πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν και το 53% πιστεύουν πως τελικά η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ads

Το 78% των πολιτών πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 80% δηλώνει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει σήμερα. Παράλληλα, το 73% των πολιτών εκτιμά πως η οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο θα χειροτερέψει ενώ σχεδόν ένας στους δύο δεν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα, ενώ ένας στους τρεις εκτιμά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία.