Στο 0,6%, αντί για 1,5%, εκτίμησε πως διαμορφώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014, η Ελενα Παναρίτη, συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Ads

Η Έλενα Παναρίτη αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο κατάργησης της πρόωρης συνταξιοδότησης. «Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 και στα 46, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η κ. Παναρίτη αναφέρθηκε και στην απαξιωτική συμπεριφορά από τους δανειστές. «Αυτό οφείλεται στο ότι από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, το 2010, μας είχαν πιάσει λίγο αδιάβαστους και ποτέ δεν άλλαξε η συμπεριφορά τους έκτοτε», τόνισε.

Η Έλενα Παναρίτη αναφέρθηκε και στο «συνονθύλευμα» στελεχών, όπως είπε, που καλούνται να διαπραγματευτούν. Από τη μία οι γραφειοκράτες της Κομισιόν, που βγάζουν τους προϋπολογισμούς, από την άλλη οι τραπεζίτες της ΕΚΤ, που λειτουργούν με τα νούμερα, και τέλος τα στελέχη του ΔΝΤ, οι οποίοι όπως ανέφερε είναι και οι πιο σκληροί.

Ads