Την ομόφωνη στήριξή τους στον νέο μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, Γιάννη Πλακιωτάκη εξέφρασαν οι βουλευτές της Ν.Δ. κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα της Τρίτης. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ορίστηκε ως μεταβατικός πρόεδρος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος την Τρίτη ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Ads

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο νέος, μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι η Ν.Δ. είναι ενωμένη και η Κ.Ο. εγγυητής της ενότητας της παράταξης».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συμφωνήθηκε ότι την προεδρία της ΚΕΦΕ – μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου – θα αναλάβει, αν θελήσει, ο Γιάννης Τραγάκης.

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης (σημ: Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απουσίαζε, όπως και οι Σαμαράς και Καραμανλής) εξέφρασαν τη βούλησή τους να προχωρήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης, στην τοποθέτησή του, έστειλε μήνυμα ενότητας σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των στρατοπέδων των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, μετά και το εκλογικό φιάσκο της Κυριακής. 

Ads