Την αποδοχή ή μη της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής, να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αποφασίζει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής.

Ads

Μετά τη λήξη της συζήτησης θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία και για να γίνει αποδεκτή η πρόταση απαιτεί η απόλυτη πλειοψηφία όλου αριθμού των βουλευτών (151/300). Με δεδομένο πως το πόρισμα έχει τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το αποτέλεσμα της ψηφορίας είναι αναμενόμενο. 

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ, στο πόρισμά της, ζητά την παραπομπή του Νίκου Παππά σε ειδικό δικαστήριο με το  πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς κατά την εξέταση της υπόθεσης Καλογρίτσα στην προανακριτική δεν προέκυψαν στοιχεία κάποιας αξιόποινης πράξης, ώστε η πλειοψηφία να ζητήσει την παραπομπή του για κάποιο σοβαρότερο αδίκημα. 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν δικαιολογείται δίωξη εις βάρος του για κανένα αδίκημα από όσα του αποδίδονταν. Οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο «αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υποστηρίζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

Διαβάστε επίσης: