Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 

Ads

Ο πρώην διοικητής του ΤΤ απελάθηκε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, από την Τουρκία και επέστρεψε στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης. Προηγήθηκε συμφωνία μεταξύ του υπ. Εξωτερικών και των τουρκικών Αρχών. Με δεδομένο ότι εκκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, συνελήφθη άμεσα μόλις βγήκε από το αεροπλάνο και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για την επόμενη δευτέρα. 

Εις βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπόθεση – σκάνδαλο που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγες μέρες δε, εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.
 
«Προσήλθα οικιοθελώς και άμεσα όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ» δήλωσε έξω από τη ΓΑΔΑ ο Άγγελος Φιλιππίδης.

«Ο πελάτης μου εκτελεί την δέσμευσή του» δήλωσε στο ΣΚΑΙ και ο συνήγορός του Άγγελου Φιλιππίδη Αθανάσιος Βαρλάμης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, η επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΤΤ είναι συνέπεια απόφασης απέλασης από την Τουρκία, κι όχι οικειοθελούς επιστροφής.
 

Διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση του ΤΤ

Ads

 
Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. (Δείτε αναλυτικά το πόρισμα στο τέλος της ανάρτησης)
 
Θέμα Καραμανλή
 
Έντονη ενόχληση στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του Άγγελου Φιλιππίδη και το επιχείρημά του ότι διώκεται λόγω των φιλικών του σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».
 
«Ο κ. Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Μακριά από εκείνον οποιαδήποτε σκέψη για πολιτικά ελατήρια ή άλλου είδους κίνητρα πίσω από τις έρευνες της δικαιοσύνης» υποστηρίζουν κύκλοι τους περιβάλλοντος του Κώστα Καραμανλή σημειώνοντας ότι υπάρχουν σαφείς αποστάσεις από τον πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο πρώην επικεφαλής του «ΤΤ» σχολιάζοντας αργότερα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον Κώστα Καραμανλή είπε σε συνέντευξή του στο enikos.gr: «Δεν ξέρω τι έγραψαν (σ.σ. οι Τούρκοι δικηγόροι) στο υπόμνημα γιατί ήταν στα τούρκικα. Αυτό που γνωρίζω είναι όσα είπα στο δικαστήριο».
 
«Με τιμά το γεγονός ότι είμαι φίλος πολιτικά και προσωπικά με τον Κώστα Καραμανλή αλλά δεν κρύβομαι πίσω από κανέναν. Δεν θα κρυφτώ πίσω από τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη, δεν έχει δώσει ποτέ καμία οδηγία που να έχει επηρεάσει τις αποφάσεις μου, επομένως δεν έχω καμία πρόθεση να κρύψω το καταπληκτικό μου έργο πίσω από κανέναν».

Το πόρισμα