Στα «χειμερινά» ντύθηκε ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας με το σκηνικό να περιλαμβάνει βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μοναδικό είναι το χιονισμένο τοπίο που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων πάνω από τα 800 μέτρα. Αυτή τη στιγμή η μεγάλη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και τα Περτουλιώτικα λιβάδια το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους, διαγράφοντας ένα κατάλευκο τοπίο.

Ads

Σύμφωνα με το trikalaola.gr τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από την έξοδο της Ελάτης προς Βλάχα, χιονοδρομικό κέντρο, Περτουλιώτικα λιβάδια, Περτούλι, μέχρι και το Περτούλι. Προς Νεραϊδοχώρι ο δρόμος είναι πιο καθαρός με λιγότερο χιόνι.



Στα πεδινά συνεχίζονται επίσης οι έντονες βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά που χιονίζει από τους -2 έως τους +2.

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και σήμερα, ενώ από αργά το βράδυ και αύριο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται.

image

Ads

Νέα χιονόπτωση σημειώθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας. Η θερμοκρασία αγγίζει τους -2, ενώ το χιόνι ευτυχώς δεν έχει διακόψει την κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, στα λευκά ντύθηκαν από χθες πολλά από τα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας της Ευρυτανίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 10 πόντους, ενώ πολύ χιόνι έχει πέσει κοντά στο τούνελ, αλλά και προς Κρίκελο και Δομνίστα.

image

Χιόνι άρχισε να πέφτει από τις 9 το πρωί και στο χωριό Τυμφρηστός.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τα μηχανήματα έχουν ριχτεί στη μάχη από τη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Αυτή την ώρα αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από και προς Καρπενήσι, από τη Ράχη και μετά, αλλά και κοντά στη σήραγγα.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία επίσης προς Κρίκελο, προς Βράχο και φυσικά προς το χιονοδρομικό στο Βελούχι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς.

Τέλος, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων, στο Κιλκίς.

* Οι φωτογραφίες προέρχονται από trikalaola.gr, lamiareport.gr