Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ που κάνει αναφορά για απευθείας αναθέσεις και υπερτιμολογήσεις που φέρεται να ζημίωσαν το Δημόσιο, αλλά και στο θέμα της υποψηφιότητάς της, αναφέρθηκε η Σοφία Νικολάου.

Ads

Με την υποψηφιότητά της να βρίσκεται στον «αέρα», η ίδια τόνισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, παρά μόνο εάν της το ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως μάλιστα είπε, «δεν κλήθηκα για εξηγήσεις και δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ από υποψήφια».

Διαβάστε επίσης: Γιατί η υπόθεση Νικολάου ζαλίζει τη Νέα Δημοκρατία

Η Σοφία Νικολάου υποστήριξε για άλλη μια φορά πως οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, έσπευσαν μετά από πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν το πόρισμα, έτσι ώστε να βρίσκεται την Παρασκευή (17/2) στα χέρια του Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να προλάβει την έκδοση του Documento της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας μάλιστα, ότι θα ζητήσει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Ads

Η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία απειλούσε με μηνύσεις ακόμα και τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, παραδέχθηκε πως δεν έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος τους. Υποστήριξε ακόμα ότι σχημάτισε ποινική δικογραφία ο οικονομικός εισαγγελέας ακόμα και για τους ελεγκτές.

«Για τον λόγο αυτό ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, άσκησε ποινική δικογραφία σε βάρος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έκαναν την αναφορά», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε πως «από την πορισματική αναφορά απουσίαζε ένα βασικό έγγραφο που βεβαιώνει ότι όλες οι συμβάσεις που έγιναν από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής την περίοδο της πανδημίας ήταν καθ’ όλα νόμιμες».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται το documentonews, το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε υπηρεσιακώς στον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστο Μπαρδάκη, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και χρεώθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο δικογραφίας που έχει ανοιχτεί και αφορά στις απευθείας αναθέσεις της πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.


 

ΣΥΡΙΖΑ: Θα σηκώσει ο Μητσοτάκης το γάντι που πέταξε η κα Νικολάου;

«Θα σηκώσει το γάντι ο Μητσοτάκης που του πέταξε η κα Νικολάου ή θα συνεχίσει να την έχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σχετικά με τις δηλώσεις της υποψήφιας βουλεύτριας Σοφίας Νικολάου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά διερωτάται «Θα τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η κα Νικολάου ή θα συνεχίσει να την έχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;».

Έπειτα τονίζει ότι «Το θέμα στα όσα είπε η κα Νικολάου σήμερα δεν είναι εάν προκαλεί ζημιά στη ΝΔ, αλλά η δεδομένη ζημία 2 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στο Δημόσιο εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, από απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρίες».

Τέλος, επισημαίνει ότι «Η κα Νικολάου είπε και κάτι σωστό: Πως είναι θέμα του κ. Μητσοτάκη εάν θα την αποπέμψει. Θα τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η κα Νικολάου ή θα συνεχίσει να την έχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;».