Σε ισχυρισμούς οι οποίοι όμως βασίζονταν σε fake news προέβη η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, Σοφία Βούλτεψη, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τον Χάρη Μαμουλάκη, υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα. 

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, παρουσίασε ένα χαρτί, το οποίο παρουσίασε ως «κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015».

Όπως όμως αποκάλυψε ο κ. Μαμουλάκης, επρόκειτο για δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου.

«Αυτό το φυλλάδιο αναφέρεται και στα θέματα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού και στα θέματα της εκλογής των μουφτήδων», είπε η κ. Βούλτεψη, με τον κ. Μαμουλάκη να της απαντά πως «είναι ένα άρθρο που αφορά τις εκλογές στην Τουρκία, έχει στο background μια φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προφανώς δεν είναι κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ads

«Είναι κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ» επέμεινε η ίδια, με τον κ. Μαμουλάκη να επανέρχεται αναφέροντας πως «τυχαίνει να γνωρίζω την τουρκική γλώσσα».

«Το κρισιμότερο όλων είναι το ότι το τουρκικό προξενείο κάνει τη δική του δουλειά, εμείς πρέπει να δούμε πώς ασφαλιζόμαστε απέναντι στον τουρκικό παράγοντα. Εμείς έχουμε βέλη εκ των έσω, η ΝΔ παίζει επικίνδυνα παιχνίδια. Η κ. Βούλτεψη προσπαθεί να δημιουργήσει μια επίπλαστη εικόνα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά. Η ΝΔ έχει δείξει τι έχει κάνει με παράδειγμα τα 12 ναυτικά μίλια και την επέκτασή τους», πρόσθεσε ο υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε σχετικά: «Καρφιά» Σαρμά κατά ΝΔ για τον εκβιασμό κατά της μουσουλμανικής μειονότητας της Ροδόπης

ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικά επιζήμιος ο κατήφορος της ΝΔ

«Ο εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό», αναφέρει  σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την Σοφία Βούλτεψη για «άθλια προβοκάτσια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «μετά τους ωμούς εκβιασμούς της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Σκέρτσου στην μουσουλμανική μειονότητα, μετά την εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη, σειρά είχε η άθλια προβοκάτσια της κ. Βούλτεψη. Παρουσίασε σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα δημοσίευμα του τουρκικού τύπου ως δήθεν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνει ότι «για κακή της τύχη, όμως, το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης που γνωρίζει την τουρκική γλώσσα αποκάλυψε αμέσως τα fake news της κ. Βούλτεψη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ΝΔ έχει ξεφύγει τελείως» και την κατηγορεί ότι «για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά. Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα για ψηφοθηρικούς λόγους».

«Μπορούν να αντιληφθούν έστω και τώρα το κακό που κάνουν στην πατρίδα;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.