Σκληρή κόντρα με βαριές εκφράσεις είχαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα και τα αντίμετρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ads

Για αθέτηση όλων των δεσμεύσεων και των υποσχέσεων που έδωσε στον ελληνικό λαό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας “ανθρωπάκια”, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, “προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας θα ψηφίσουν όλα τα φριχτά μέτρα του νομοσχεδίου”.

Ο Π. Πολάκης ζήτησε τον λόγο από το προεδρείο της Βουλής μετά την τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη που χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ανθρωπάκια της πρώτης φοράς Αριστερά».

Ανθρωπάκι είναι αυτός που κάνει ερωτήσεις για τα υποβρύχια κατά εντολή του αρχηγού του και μετά φεύγει και πάει άλλου και γίνεται υπουργός, είπε μεταξύ άλλων. Εμείς δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες, είχαμε αξία και πριν γίνουμε υπουργοί, συμπλήρωσε. Θα μας θυμούνται οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχετε πάθει αλλεργία και λυσσάρα που έχετε φύγει από την καρέκλα. Εμείς και αύριο να φύγουμε από την εξουσία έχουμε τρόπο για να ζήσουν άλλοι δεν έχουν. «Το κατάλαβες κύριε αντιπρόεδρε μιας ιστορικής παράταξης που αντί για τον Καραμανλισμό σήμερα έχει αυτούς που ευχαριστεί ο Παττακός», κατέληξε, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, με τα μικρόφωνα ακόμα ανοιχτά, ο Π. Πολάκης ακούστηκε να χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «σίχαμα της κοινωνίας».

Ads

Ο Α. Γεωργιάδης απάντησε: «Ακούστε ποιος είναι ανθρωπάκι. Αυτός που γράφει πριν γίνει υπουργός: Το “ΟΧΙ” θέλει Έλληνες, το “ΝΑΙ” θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τ’ αγρίμια απ’ τις κότες. Και τώρα ψηφίζετε “ναι” κ. Πολάκη. Σύμφωνα με την δική σας ρήση, είστε κότα; Είστε».

Δείτε το βίντεο