Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσε ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία επιχειρεί να συνδέσει  μέσο ενημέρωσης με την κυβέρνηση.

Ads

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα για τα δάνεια της εταιρείας «ΚΗΡΥΞ Α.Ε.», της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης, που αναγκάστηκε μετά τη γενική κατακραυγή και την πρόσφατη εξεταστική στη Βουλή, να προχωρήσει σε ρύθμιση των δανείων της εταιρείας “ΚΗΡΥΞ ΑΕ”, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο ίδιος και εξέδιδε την εφημερίδα “Κήρυκας Χανίων”, προσπαθεί να ρίξει λάσπη στην κυβέρνηση» αναφέρει το σχόλιο του Μαξίμου και συνεχίζει:

«Έχοντας δικαιώσει τον τίτλο “στρατηγικός κακοπληρωτής” καλό θα είναι να μην προκαλεί και να πληρώσει τα χρέη του. Άλλωστε η ρύθμιση που του έχει γίνει (για χρέη 718.132 ευρώ θα πληρώνει 3.000 το μήνα και στις 2.11.2018 θα μπορεί να κάνει νέα ρύθμιση!…) προκαλεί το κοινό αίσθημα».

Ads

Νωρίτερα, η ΝΔ με ανακοίνωση της κατηγόρησε τον εκδότη της εφημερίδας Documento κ. Καλογρίτσα και τον διευθυντή της, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για «εργολαβία λάσπης» και το πρωτοσέλιδο ως «ψευδές και χυδαίο».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ είναι η εξής:

«Ο επίσημος εργολάβος εκτόξευσης λάσπης της Κυβέρνησης κ. Βαξεβάνης, ξαναχτύπησε. Από το πρώτο φύλλο κυκλοφορίας της νέας εφημερίδας του κ. Καλογρίτσα, επισημάναμε τον πραγματικό σκοπό έκδοσής της που δεν είναι άλλος από την εκτέλεση συμβολαίων σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της απερχόμενης παρέας του Μαξίμου.
Μετά το φιάσκο του διαγωνισμού παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και την παροιμιώδη αποτυχία των κ. Τσίπρα και Παππά να αποκτήσουν κανάλι με δάνεια της Τράπεζας Αττικής, ο επίδοξος καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Καλογρίτσας, προκαλεί τους πολίτες με ένα ψευδές και χυδαίο πρωτοσέλιδο, που επιχειρεί να εμπλέξει σε δήθεν τραπεζικό σκάνδαλο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις. Ό,τι και αν κάνει, όμως, όποιες βρώμικες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει η παρέα του Μαξίμου, θα βουλιάξει στη λάσπη που κατασκευάζει. Η αλήθεια πάντα κερδίζει».

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη που ακολούθησε ήταν σε εξίσου υψηλούς τόνους:

Ο δημοσιογράφος καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως:
Πήρε ή όχι δάνεια από δύο τράπεζες με όρους που χαρακτηρίζονται ως «ασυνήθιστοι για τα τραπεζικά δεδομένα» από τη Τράπεζα της Ελλάδος;

Για το ένα από αυτά τα δάνεια, ισχύει ή όχι ότι δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ επί έντεκα χρόνια χωρίς η Τράπεζα να το καταγγείλει; Για τμήμα των δανείων υπάρχει ή όχι έλλειψη εξασφαλίσεων;

«Ποιος Έλληνας πολίτης έχει αυτούς τους όρους δανειοδότησης; Είναι ντροπή η οικογένεια Μητσοτάκη, μια από τις πιο πλούσιες της Ελλάδας, να γίνεται αυτό που ο Στουρνάρας είπε στη Βουλή “στρατηγικός κακοπληρωτής”. Να μην πληρώνει δηλαδή ενώ έχει για να εξασφαλίζει ρυθμίσεις». 

«Φαίνεται πως ο κύριος Μητσοτάκης έχει περάσει από τις οικοσκευές και τις καφετιέρες Siemens σε ανώτερο επίπεδο. Αυτό των δανείων», γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης και χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «γνωστό ως γιο του μπαμπά του, ως αχώριστο του κατηγορούμενου για παιδοφιλία Νίκου Γεωργιάδη και φυσικά ως φίλο του Χριστοφοράκου και του Παπασταύρου».