Το αφήγημα της ΝΔ περί «σκευωρίας» υιοθέτησε ο Μάριος Σαλμάς στην τοποθέτησή του στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, αναφορικά με την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων.

Ads

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς έκανε λόγο για «πολιτική σκευωρία» που στήθηκε από τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου αλλά και του ΕΟΠΥΥ που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε μάλιστα «θύμα» του Πολάκη.

Ο Μάριος Σαλμάς ισχυρίστηκε πως όλα γύρω από την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων έγιναν νόμιμα. «Εγώ τι φταίω που δεν είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση κοστολόγησης;» διερωτήθηκε μάλιστα.

Σημείωσε επίσης πως στα 20 χρόνια που είναι βουλευτής για πρώτη φορά ζητείται η άρση της ασυλίας του, προτρέποντας τους συναδέλφους του να εγκρίνουν την άρση της.

Ads

«Η διαδικασία αυτή βλάπτει αυτό που συμβολίζει ο Σαλμάς. Πληγώνει τους απλούς ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό που η πορεία μου συμβολίζει. Του έντιμου αυτοδημιούργητου ανθρώπου, καταξιωμένου γιατρού που δεν είχε ανάγκη την πολιτική παρά μόνο να προσφέρει» κατέληξε.