Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όσο και πολιτών, η κυβέρνηση φέρεται να… εξετάζει να μην στείλει εκπρόσωπο στην εμφυλιοπολεμική εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ). 

Ads

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η διοργανώτρια της εκδήλωσης ΕΑΑΣ έκανε λόγο για «επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων, αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Στην ίδια εκείνη ανακοίνωση της ΕΑΑΣ αναφερόταν ότι θα παρίστατο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. 

Σημειώνεται ότι έως σήμερα δεν υπήρχε κυβερνητική συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπου παραδοσιακά συμμετείχαν η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και ακροδεξιές πολιτικές κινήσεις. Η συμμετοχή της κυβέρνησης φέτος και η εκπροσώπηση του ίδιου του πρωθυπουργού έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα καθώς δεν πρόκειται για εορτασμό της εθνικής αντίστασης αλλά για εορτασμό των επιχειρήσεων του εμφυλίου 1946 – 1949. Σημειώνεται δε ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ads

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και ΛΑ.Ε. καταδίκασαν άμεσα τη συμμετοχή της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις μίσους σε Γράμμο και Βίτσι και ζήτησαν την απόσυρση από αυτές του εκπροσώπου του πρωθυπουργού, υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.