Τη συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση, έκανε γνωστή η διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΑΑΣ.

Ads

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται για επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949, κατά των Κομμουνιστοσυμμοριτών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, καθώς όπως επισημαίνει και το armyvoice. gr,  έως σήμερα δεν υπήρχε κυβερνητική συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις διότι αποφεύγεται να δίνουν βήμα στον διχασμό του εμφυλίου. Παραδοσιακά σε αυτές τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ συμμετείχαν η Χρυσή Αυγή και ακροδεξιές πολιτικές κινήσεις.

Η συμμετοχή της κυβέρνησης φέτος και η εκπροσώπηση του ίδιου του πρωθυπουργού σε επετειακές εκδηλώσεις κατά «κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δίνει άλλη διάσταση, καθώς δεν πρόκειται για εορτασμό της εθνικής αντίστασης αλλά για εορτασμό των επιχειρήσεων του εμφυλίου 1946 – 1949.

Ads

Σημειώνεται ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

image