Εκτός κάδρου έθεσε η ΝΔ, ως κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής, τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Γρηγόρη Δημητριάδη, καλώντας μόνο όσους κρίνει η ίδια πως πρέπει να καταθέσουν και απορρίπτωντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ είχαν ζητήσει μεταξύ άλλων να καταθέσουν στην Επιτροπή οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γρηγόρης Δημητριάδης και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αντίθετα η κυβερνητική πλειοψηφία, απορρίπτοντας το εν λόγω αίτημα αλλά και άλλα πρόσωπα – κλειδιά (πολιτικά και μη) που περιλαμβάνονταν στις μακροσκελείς λίστες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατέληξε στη κλήση των εξής μαρτύρων: 

1. Θεμιστοκλής Δεμίρης, διοικητής ΕΥΠ
2. Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην διοικητής ΕΥΠ (2019 – 2022)
3. Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής ΕΥΠ (2015 – 2019)
4. Θεόδωρος Δραβίλλας, πρώην διοικητής ΕΥΠ (2012 – 2014)
5. Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής ΑΔΑΕ
6. Αλεξάνδρα Ρογκάκου, επικεφαλής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
7. Νόμιμοι εκπρόσωποι KRIKEL & INTELLEXA
8. Νίκος Ανδρουλάκης

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Αντιδρώντας στην απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 αποχώρησαν από τη δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής καταγγέλλοντας καθεστωτικές πρακτικές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε πως καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας για τον κατάλογο των προσώπων που θα κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή.

Η μη κλήση κρίσιμων μαρτύρων του σκανδάλου των παρακολουθήσεων των κκ. Ανδρουλάκη – Κουκάκη, είναι μια πρακτική που είχε ακολουθηθεί και στο σκάνδαλο της λίστας Πέτσα. Ενδεικτικό των προθέσεων είναι πως δεν καλείται για κατάθεση ούτε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, το ένα από τα δύο κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, ενώ αποκλείστηκε ακόμη και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος ήταν ο άμεσα υπεύθυνος για την εποπτεία των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, η οποία έχει τεθεί από την έναρξη της διακυβέρνησης της ΝΔ υπό τον έλεγχο του Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.