Η συμμετοχή των μίντια σε αστυνομικές επιχειρήσεις, κυρίως σε εκκενώσεις καταλήψεων, στο πλαίσιο επικοινωνιακής προπαγάνδας είναι πλέον κοινή διαπίστωση. Αυτήν τη φορά όμως, στην επιχείρηση στο Κουκάκι, αποκαλύφθηκε, πέρα κάθε αμφιβολίας, πως πρόκειται για κακοστημένο σόου σε μια προσπάθεια να εμπεδωθεί το δόγμα «νόμος και τάξη».

Ads

Κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο Κουκάκι που εξελίχθηκε σε εισβολή στο διπλανό σπίτι οικογένειας, η οποία αφού απειλήθηκε και ξυλοκοπήθηκε, πατέρας και γιοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, έφτασαν πρώτα τα τηλεοπτικά συνεργεία και μετά οι αστυνομικές δυνάμεις που θα έκαναν την εκκένωση. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι και κάμερες έφτασαν περίπου στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτίριο ενώ η αστυνομία εμφανίστηκε περίπου στις 6.30.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι τα φώτα στο κτίριο ήταν κλειστά και ξαφνικά, πριν φτάσει η αστυνομία, άναψαν από άτομα που είδαν τις κάμερες. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν φωνές και αναστάτωση πριν από την έλευση των αστυνομικών δυνάμεων. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται ότι οι δημοσιογράφοι έφτασαν πρώτοι στο κτίριο και αυτό οφείλεται σε διαρροή που έγινε από αστυνομικούς σε δημοσιογράφους.