Σφοδρή επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος εξαπέλυσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης, με αφορμή την κλήση του σε απολογία για άσκηση εκτελεστικών καθηκόντων παρότι ο ίδιος είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

Ads

Ο Π. Ρουμελιώτης, που νωρίτερα σήμερα έστειλε εξώδικο σε στελέχη της ΤτΕ εμφανισθείς στην ΕΡΤ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χάσει την αξιοπιστία της. Διαρρέει πορίσματα που κλονίζουν το τραπεζικό σύστημα όπως αυτό για την τράπεζα Πειραιώς, μια υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια και η ζημιά που έχουν υποστεί οι μέτοχοι είναι ανυπολόγιστη».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Attica Bank επιτέθηκε και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ισχυριζόμενος ότι έχει κάνει εργαλείο του την Τράπεζα για να εξυπηρετήσει δικά του «πολιτικά παιχνίδια». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι ποτέ οι σχέσεις του με τον Γ. Στουρνάρα δεν ήταν καλές. «Από τη πρώτη ημέρα που πήγα στην τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας δεν με ήθελε, ήθελε άλλους…Ας τολμήσει ο κ. Στουρνάρας να με διώξει και μετά… θα τα πούμε στα δικαστήρια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο θέμα της διαμάχης του με τον Γ. Στουρνάρα με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα, ο Π. Ρουμελιώτης υποστήριξε: «Εγώ δεν θα πάω σε κανένα δικαστήριο για τον οποιοδήποτε κ. Καλογρίτσα και για οποιοδήποτε δάνειο έδωσε ο εκτελεστικός μου μηχανισμός. Έστειλα το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου στον εισαγγελέα. Δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη στην εποπτική αρχή, ούτε στον εκτελεστικό μηχανισμό της τράπεζας. Για να προστατεύσω το όνομά μου και το Δ.Σ. έστειλα μόνος το πόρισμα στην εισαγγελέα διαφθοράς. Ότι και να κάνει η ΤτΕ και όσοι θέλουν να καλύψουν αυτά τα σκάνδαλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη».

Ads

Όσο για το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι «έχουμε δώσει εκατοντάδες τέτοια καταναλωτικά δάνεια». Τόνισε ότι «θα δίναμε το δάνειο στον οποιοδήποτε κύριο Πολάκη που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις».

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Π. Ρουμελιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και η αγορά των ελληνικών ομολόγων από ξένους επενδυτές αναδεικνύει τη θετική πορεία της Ελλάδας και τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, τόνισε, για να συμπληρώσει ότι «Έπειτα από 10 χρόνια απίστευτων δυσκολιών, είναι μία πολύ καλή είδηση η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι ξένοι επενδυτές».