Σφαίρες, σουγιάδες και υλικό της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στις κατοικίες δύο ατόμων που αναζητούνται για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο. Αναζητούνται ακόμη ένας άνδρας και μια γυναίκα. 

Ads

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο νεαρός με το  καπέλο, τύπου Τζόκεϊ που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά τον Γιώργο Κουμουτσάκο είναι ο ένας από το δυο άτομα που έχουν άμεση σχέση με το νεοναζιστικό κόμμα. 

Είναι εξάλλου γνωστός στην αστυνομία καθώς εμπλέκεται σε ρατσιστική επίθεση και ληστεία εις βάρος αλλοδαπών.


Η στιγμή του ξυλοδαρμού του Γιώργου Κουμουτσάκου

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στις κατοικίες των δύο εμπλεκόμενων στην επίθεση, που χαρακτηρίζονται «νεοναζί» από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, δύο φυσίγγια για στρατιωτικό επιθετικό τυφέκιο, διαμετρήματος 7,62΄΄, αλλά και δύο σουγιάδες.

Ο άλλος άντρας που αναζητείται έχει καταγραφεί να κλωτσάει τον Γιώργο Κουμουτσάκο  ενώ η γυναίκα εκτιμάται πως είναι αυτή που τον τράβαγε και του έσκισε το σακάκι. 

Ads

Στο μεταξύ σήμερα συνελήφθη ένας 24χρονος που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτός που εμφανίζεται να κρατάει τον Γιώργο Κουμουτσάκο και αρχικά να τον απομακρύνει από τον κόσμο πριν από την επίθεση. Ο 24χρονος υποστηρίζει ότι προσπαθούσε να προστατέψει τον βουλευτή και ότι δεν τον χτύπησε. 

Έντονες διαμαρτυρίες για τη σύλληψη αυτή και από τον πρόεδρο της ποντιακής κοινότητας Γιώργο Βαρυτιμιάδη που υποστηρίζει ότι ο 24χρονος είναι μέλος της ποντιακής νεολαίας. Είπε ότι πήγε στη ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση για να βρεθούν οι δράστες. Από εκεί τηλεφώνησε στον 24χρονο να έρθει για βοηθήσει. «Με χρησιμοποίησαν για να συλλάβουν το παιδί» κατήγγειλε.


Οι δηλώσεις του προέδρου του Ποντιακού Συλλόγου