Σε μια σύλληψη υπόπτου για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Από το μεσημέρι της Παρασκευής βρίσκεται υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, χθες, στη διαδήλωση των Ποντίων στο Σύνταγμα. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αυτόν που ενεπλάκη εμφανιζόμενος να κρατάει τον βουλευτή της ΝΔ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επίθεση. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προσπαθούσε να τον προστατέψει και δεν τον χτύπησε.

Ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου, Γιώργος Βαρυτιμιάδης υποστηρίζει ότι πρόκειται για μέλος της ποντιακής νεολαίας. Είπε ότι πήγε στη ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση για να βρεθούν οι δράστες. Από εκεί τηλεφώνησε στον 24χρονο να έρθει για βοηθήσει. «Με χρησιμοποίησαν για να συλλάβουν το παιδί» κατήγγειλε.


Οι δηλώσεις του προέδρου του Ποντιακού Συλλόγου

Το αυτόφωρο για την υπόθεση λήγει τα μεσάνυχτα και οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία και αναζητούνται. 


Η στιγμή του ξυλοδαρμού του Γιώργου Κουμουτσάκου

Υλικό της Χρυσής Αυγής στα σπίτια δυο ατόμων που αναζητούνται 

Στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες δύο εκ των ατόμων που αναζητούνται, βρέθηκαν δύο φυσίγγια των 7,62 mm , δύο σουγιάδες και δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Ads

Σε βάρος των παραπάνω ατόμων σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ελεύθερος ο γυμναστής και άλλοι επτά

Νωρίτερα σήμερα, ελεύθεροι αφέθηκαν οκτώ προσαχθέντες από την αστυνομία για την επίθεση στον βουλευτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και οι οκτώ προέβαλαν άλλοθι και δήλωσαν κατηγορηματικά πως δεν συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά των δηλώσεων Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων.

Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο γνωστός στους κύκλους των ακροδεξιών οργανώσεων με το προσωνύμιο «γυμναστής». Φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο «γυμναστής» δήλωσε ότι εκείνη την ώρα έπαιζε ποδόσφαιρο και παρουσίασε μάρτυρες, ενώ είπε ότι του μοιάζει αυτός που χτυπάει τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Στο μεταξύ μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε στην Εισαγγελία ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.