Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε στις 16:14 23 Χλμ. νοτιοανατολικά της Κύμης. Το Ευρωμεσογειακό έδωσε τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 22 χιλιόμετρα οανατολικά της Κύμης και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα.

Ads

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Λίγο αργότερα καταγράφηκαν και νέες, ασθενέστερες δονήσεις: 2,4 Ρίχτερ στις 4:24, στα 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικα της Κύμης και 3,1 Ρίχτερ στις 4:33 στα 21 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης.

«Η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο δεν πρέπει να συντρέχει λόγος ανησυχίας» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως η περιοχή έχει ιστορικό σεισμικής δραστηριότητας, “αλλά συνήθως επηρεάζει τη γύρω περιοχή, όχι την Αττική και η γύρω περιοχή ειναι αραιοκατοικημένη. Δεν είναι στη στεριά για να ανησυχούμε άμεσα, αλλά σε θαλάσσιο χώρο, που λειτουργεί προστατευτικά”.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, η δόνηση καταγράφηκε σε μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Πάφρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν έχουν καταγραφεί ζημιές στην περιοχή.