Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξερόκαμπο Σητείας μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ανοιχτά της Κρήτης.

Ads

Διαβάστε επίσης: Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του cretalive, το μικρό εκκλησάκι δεν άντεξε τον ισχυρό σεισμό. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός που έγινε έντονα αισθητός όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στη γύρω περιοχή, από τα Δωδεκάνησα μέχρι τις Κυκλάδες, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ. «Διερευνούμε αν έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο. Να επισημάνουμε ότι ανήκει σε διαφορετικό γεωτεκτονικό πλαίσιο από εκείνο του σεισμού στο Αρκαλοχώρι. Ανήκει σε εντελώς διαφορετικό γεωτεκτονικό σύστημα, δεν πρέπει να το συνδέουμε με τον προηγούμενο σεισμό. Δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο τα δύο ρήγματα».

Ads

image

image

image