Τα σωστικά συνεργεία της Ιαπωνίας συνεχίζουν να επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ προσπαθώντας να βρουν επιζώντες στα κατεστραμμένα κτήρια .

Ads

Ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όπως μεταφέρει το BBC έχει φτάσει στους 48.

Η περιοχή Ισικάουα που δέχθηκε στο ισχυρότερο πλήγμα από τον Εγκέλαδο επλήγη από 155 σεισμικές δονήσεις από τη Δευτερα (1/1) στις 16:00 ως το πρωί της Τρίτης (2/1) με τις περισσότερες να έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από τους 3,0 βαθμούς.

 


Οι σεισμοί αυτοί προκάλεσαν «πολυάριθμα θύματα» και μεγάλες υλικές ζημιές, καθώς κτίρια κατέρρευσαν κι εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, δήλωσε νωρίτερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, τονίζοντας πως «πρέπει να αποδυθούμε σε κούρσα με τον χρόνο» για να σωθούν ζωές.

Χιλιάδες στρατιώτες, πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν αποσταλεί στην περιοχή Ισικάουα που έχει πληγεί περισσότερο με τους διαλυμένους δρόμους να δυσχαιρένουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Πυρκαγιές συνέχιζαν να μαίνονται σε διαμερίσματα το πρωί της Τρίτης (2/1) στην Ουατζίμα, με την πυροσβεστική να βρίσκεται αντιμέτωπη με «πολλές» πυρκαγιές και οι κλήσεις για βοήθεια και οι πληροφορίες για ζημιές να μην σταματούν να αυξάνονται, όπως ανέφεραν οι αρχές.