Πανελλαδική διαμαρτυρία Συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Οι διαδηλωτές, παρά την βροχόπτωση, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς το Μαξίμου, όπου και συνάντησαν αστυνομικό κλοιό.

Ads

Το κεντρικό πανό έγραφε «Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί. Πανδημία δεν σημαίνει αμνησία»,ενώ ένα άλλο «να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι».

image

image

Ads

Τα αιτήματα των συνταξιούχων ήταν αναδρομικά, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά και κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης».

Επιπλέον, μέσα στα αιτήματα ήταν και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η δημιουργία δημόσιων δομών οίκων ευγηρίας, η μείωση των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης και το τέλος στους πλειστηριασμούς.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι συνταξιουχικές ενώσεις Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

image

image