Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν το βράδυ της Κυριακής (30/07) οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κατάβαση βορειοδυτικά της Χίου, ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Ads

Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο σημείο επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.. Επίσης, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν από τα ξημερώματα 28 δασοκομάντος από την Αθήνα και άλλοι 9 από τη Μυτιλήνη, και κατάφεραν να την οριοθετήσουν ενώ λίγο μετά τις 5:30 δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν τις ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Το θετικό είναι πως οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει και έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι πιο εύκολο.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα, και ο οδηγός και η γυναίκα που καθόταν δίπλα μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για μέθη.

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών: Μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YmvrWeI5ksA

https://www.youtube.com/watch?v=upc_hcgkJbU