Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο συναντήθηκαν οι επικεφαλής της τρόικας, με τον οποίο μάλιστα φέρονται να συμφώνησαν για τα μέτρα που θα παρθούν, μεταξύ των οποίων είναι και η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων από 15% στο 30%. Το υπουργείο Υγείας παρουσίασε στην τρόικα κατάλογο με συνολικές περικοπές και εξοικονομήσεις ύψους 950 εκατ. ευρώ στο χώρο της υγείας για το 2013. 

Ads

 
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων από 15% στο 30%.
 
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, οι συνολικές εξοικονομήσεις φτάνουν τα 950 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα αναμένουν εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ από το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη και 200 εκ. από τη λεγόμενη θετική λίστα φαρμάκων (τα φάρμακα που συνταγογραφούνται). Η σχετική Υπουργική Απόφαση για τη λίστα αναμένεται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.
 
Aπό την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων εκτιμάται εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ και από την αύξηση της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία άλλα 150 εκατ. ευρώ. Ακόμα 200 εκατ. ευρώ αναμένονται από τις αλλαγές στον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ.