«Αν η χώρα χρεοκοπήσει, θα υπάρξει Ανακριτική Επιτροπή για το ποιος ρίχνει τη χώρα στα βράχια» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια. 

Ads

«Θα χρειαστεί Εξεταστική για την έξοδο από το μνημόνιο που ακυρώσατε, για το πιστωτικό γεγονός που πλησιάζει και για το μνημόνιο που έρχεται» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Αν δεν γίνει συμφωνία, αν χρεοκοπήσει η χώρα, άλλη Επιτροπή, ανακριτική επιτροπή, θα κάνουμε». «Ετοιμάζετε κατηγορητήριο για όσους κράτησαν τη χώρα όρθια, για όσους την κράτησαν μέσα στο ευρώ, αλλά θα καταλήξει σε κατηγορητήριο για την δική σας πολιτική» πρόσθεσε. 

«Ο πρωθυπουργός δεν μας κάλεσε στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή, όπως και την περασμένη εβδομάδα για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Δεν θέλει συναίνεση, αλλά κατασκευάζει εχθρούς» υποστήριξε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς. 

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η επιτροπή αυτή θα έπρεπε να συσταθεί «τουλάχιστον μετά την όποια συμφωνία επιτευχθεί με τους εταίρους τον Ιούνιο». «Ο λαός σας ψήφισε για να μείνουμε στο ευρώ, όχι για να συγκρουστείτε με τους εταίρους» υπογράμμισε. «Δεν έχετε το δικαίωμα την ώρα που η πατρίδα αγωνιά και πρέπει να μείνει ενωμένη, να διχάζετε τη χώρα» πρόσθεσε. 

Ads

Επιπλέον υποστήριξε ότι η διερεύνηση θα έπρεπε να αγγίξει και την περίοδο της τρέχουσας διακυβέρνησης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υπέγραψε την επέκταση της δανειακής σύμβασης, η οποία παραπέμπει ρητά στο Μνημόνιο.