Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, καταγγέλλονται πως προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα τη Δευτέρα το βράδυ στην Πανόρμου, όπου και βρέθηκαν για να διαλύσουν συγκέντρωση σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή. Για τις ζημιές που φέρονται να προκάλεσαν οι αστυνομικοί, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Ads

Οι αστυνομικές δυνάμεις, προχώρησαν και σε προσαγωγές, ενώ βίντεο ντοκουμέντο, καταγράφει την προσαγωγή ενός περαστικού νεαρού, ο οποίος διασχίζει το δρόμο μπροστά από τους αστυνομικούς, που τον σταματούν στην άλλη γωνία, του κάνουν έλεγχο και στη συνέχεια τον βάζουν μέσα στο αυτοκίνητο. 

Από την πλευρά της η αστυνομία διαψεύδει τις καταγγελίες λέγοντας πως «τα περί πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας «η φθορά είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις». 

Οι καταστροφές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα:

Οι αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:
 

Σάλος έχει προκληθεί και στα social media για τις συγκεκριμένες συμπεριφορές των Αστυνομικών. Το αυτοκίνητο είχε μπλεχτεί σε επεισόδια πριν μερικές ημέρες», «αν ήταν σεμνό και έντιμο αυτοκίνητο δε θα ξενυχτούσε στην Πανόρμου», «Να βγει ο Κυρανάκης να δώσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου», σχολιάζουν μεταξύ άλλων, οι χρήστες στο twitter.

Οι ανάλογες συμπεριφορές σε Χίο και Λέσβο

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συμπεριφορά είχαν δείξει οι αστυνομικές δυνάμεις στη Χίο και τη Λέσβο τον περασμένη Φλεβάρη, όταν τα ΜΑΤ, τόσο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Διαβολόρεμα Λέσβου, όσο και κατά την αποχώρηση τους από τη Χίο, προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.



Πηγή Φωτογραφίας: Twitter