Την ανάγκη να βοηθηθούν οι ελληνικές αρχές στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί εκεί, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της επιτρόπου εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ. Τη Δευτέρα, η κ. Μάλστρομ ανακοίνωσε την ανάπτυξη της ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ στα σύνορα της Ελλάδος, έπειτα από αίτηση συνδρομής εκ μέρους της χώρας.

Ads

«Γνωρίζουμε ότι στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, κοντά στην περιοχή της Ορεστιάδας, η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση, λόγω των σοβαρών και αυξανόμενων μεταναστευτικών πιέσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν μία δύσκολη και χωρίς προηγούμενο κατάσταση στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος, σημειώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα της Επιτροπής να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις και να παρασχεθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή βοήθεια στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.