Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί ασφαλή προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Γιούρι Πιλίπσον, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι υπάρχουν αναφορές και καταγγελίες για διακρίσεις και επιθετικότητα κατά Ρώσων πολιτών.

Μιλώντας μάλιστα στο πρακτορείο Tass σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αντιρωσικής ρητορικής από Έλληνες αξιωματούχους και την παραπληροφόρηση για τα γεγονότα στην Ουκρανία, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αναφορές για περιπτώσεις διακρίσεων, αλλά και απευθείας επιθετικών ενεργειών απέναντι σε Ρώσους και ρωσόφωνους πολίτες».

Έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στην υπόθεση της ρωσίδας ιστορικού Οκσάνα Μαριάκινα, η οποία είχε καταγγείλει τον Απρίλιο ότι μια ομάδα Ουκρανών της επιτέθηκε.

Ads

Το θύμα δήλωσε ότι η παρέα της ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με παρέα Ουκρανών, οι οποίοι της επιτέθηκαν και την χτύπησαν στο πρόσωπο με μεταλλικό αντικείμενο, την κλώτσησαν και της προκάλεσαν τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο.