Κατόπιν της έγκρισης των πολιτικών θέσεων της ΔΗΜΑΡ από την Κεντρική Επιτροπή της κατά πλειοψηφία, έδωσε το πράσινο φως για την αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο. Παρόλα αυτά, στην συνεδρίαση της ΚΕ διατυπώθηκαν θέσεις που δείχνουν το χάσμα που έχει προκύψει στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Ads

 
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η διήμερη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα έντονη διαδικασία, με τον γραμματέα του κόμματος Σπύρο Λυκούδη να επιλέγει λευκό στην ψηφοφορία για το κείμενο των πολιτικών θέσεων, το οποίο λίγες ώρες νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «Βατερλώ της λογικής!». «Στηρίζω τον πρόεδρο, στηρίζω τον Φώτη. Οχι μόνο για το αυτονόητο δηλαδή για συναισθηματικούς λόγους. Τον στηρίζω επειδή είναι κεφάλαιο για τον τόπο και το κόμμα», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Λυκούδης, ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε: «Το κείμενο θέσεων είναι η αποθέωση των αντιφάσεων. Η σημερινή πολιτική μας είναι αντιφατική».
 
Το λευκό του Σπύρου Λυκούδη, σύμφωνα με παράγοντες της ΔΗΜΑΡ που επικαλείται η εφημερίδα, σηματοδοτεί και το τέλος των προσωπικών του σχέσεων με τον πρόεδρο του κόμματος, καθώς οι πολιτικές τους σχέσεις είχαν ουσιαστικά παγώσει, όταν εκείνος διαφώνησε ανοιχτά με την αποχώρηση του κόμματος από την τρικομματική.
 
Στην συνεδρίαση διατυπώθηκαν έντονες θέσεις και για την συμμετοχή στελεχών της Αγ. Κωνσταντίνου στους «58», όπως και για την «αδράνεια που έχει δείξει το κόμμα για την ενσωμάτωσή του στους Ευρωπαίους Δημοκράτες και Σοσιαλιστές».
 
Ειδικότερα, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε αιχμηρά για τους «58» και καυτηρίασε τη στάση των στελεχών που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο της Κεντροαριστεράς όπως επίσης και τις υπογραφές μελών της ΚΕ στο προσκλητήριο κείμενο.
 
«Δεν είναι συμβατή η συμμετοχή αυτή με τις ηγετικές τους ευθύνες στη ΔΗΜΑΡ. Υπήρξε ποτέ στην Αριστερά μία τέτοια ενέργεια, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ενός κόμματος να μετέχουν σε διαφορετική επιτροπή;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «να δείτε την εικόνα στο ίδιο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ανεξαρτήτως του ποιος θα ηγείται».
 
Οι πολιτικές θέσεις ψηφίστηκαν από 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ 24 ψήφισαν λευκό και ένας «παρών». «Για την Κεντροαριστερά έχουμε πει ότι δεν θα είμαστε ούτε σκαντζόχοιρος, ούτε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αλλά έχουμε γίνει σκαντζόχοιρος Σιλωάμ», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στη δική του τοποθέτηση ο Γρηγόρης Ψαριανός, που ψήφισε λευκό.