Μαζική συγκέντρωση πολιτών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (22/2) στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε για τη διάσωση του νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.

Ads

Για περισσότερες από 2,5 ώρες οι πολίτες του Ρεθύμνου έκλεισαν τους δρόμους για να υπερασπιστούν το νοσοκομείο, καθώς οι παραιτήσεις γιατρών είναι συνεχόμενες.

Το απόγευμα κατά τις 6 η ώρα, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην κεντρική λεωφόρο και στην πλατεία Δημοκρατίας έξω από το Δημαρχείο. Νωρίτερα, έγινε συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ, στο ρεύμα προς Χανιά, πάνω από τον κόμβο Σπηλίου.

https://youtu.be/STL5KJdNsCE?si=nVbVAauOpOCi6gdz

Στο Δημαρχείο ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων και των μαζικών σωματείων του νομού. Μετά από την εκφώνηση χαιρετισμών ο κόσμος δια βοής ψήφισε ψήφισμα για την επαρκή στελέχωση τους νοσοκομείου και στήριξης του ΕΣΥ.

Ads

Ακολούθησε πορεία από το Δημαρχείο προς το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και οι διαδηλωτές υψώνοντας τα κινητά τους σχηματίζοντας «SOS» και φωνάζοντας «Νοσοκομείο SOS».

Μετά από την συμβολική αυτή κίνηση, σχηματίστηκε και πάλι πομπή και η πορεία κατέληξε έξω από το δημαρχείο, όπου και ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία.

https://youtu.be/MMf6_Y1FLow?si=ll-5nY1WwNapB5Ka