Ηχηρή παρέμβαση για την επιχείρηση συγκάλυψης της κυβέρνησης σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έκαναν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό από την Εξεταστική Επιτροπή των δημοσιογράφων που έπεσαν θύματα.

Ads

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Twitter, oι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα «καταγγέλλουν ως σκανδαλώδη τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων που υπόκεινται σε κατασκοπεία, του Θανάση Κουκάκη και του Σταύρου Μαλιχούδη, από την ελληνική κοινοβουλευτική έρευνα για την παρακολούθηση Predator Gate που ξεκίνησε πρόσφατα. Το Κοινοβούλιο πρέπει να περάσει από ακρόαση τα θύματα και να δημοσιοποιήσει όλες τις ακροάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός κάδρου έθεσε η ΝΔ, ως κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής, τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Γρηγόρη Δημητριάδη, καλώντας μόνο όσους κρίνει η ίδια πως πρέπει να καταθέσουν και απορρίπτωντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ είχαν ζητήσει μεταξύ άλλων να καταθέσουν στην Επιτροπή οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γρηγόρης Δημητριάδης και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αντίθετα η κυβερνητική πλειοψηφία, απέρριψε το εν λόγω αίτημα αλλά και άλλα πρόσωπα – κλειδιά (πολιτικά και μη) που περιλαμβάνονταν στις μακροσκελείς λίστες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.