Σε έναν κύκλο περίπου 40 ατόμων στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της Πέμπτης (7/12), έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Ads

Η κατάσταση του αστυνομικού παραμένει κρίσιμη, καθώς νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη.

Οι έρευνες προσανατολίζονται στο κατά πόσο μεταξύ όσων αρνήθηκαν να συναινέσουν στη λήψη DNA από τους συνολικά 424 προσαχθέντες, υπάρχουν άτομα που συνδέονται με αντικείμενα που έχουν βρεθεί στους χώρους εντός και εκτός του γηπέδου, όπως καμένα ρούχα, υπολείμματα από αυτοσχέδιους μηχανισμούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για ανάλυση.

Την ίδια ώρα, τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στου Ρέντη βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στις έρευνες θα συνδράμει και η ΕΥΠ. Άλλωστε, στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία, συμμετείχε και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο με αξιοποιήσιμο υλικό και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ασφάλεια διαθέτει πληροφορίες κατά τις οποίες περισσότερα από δυο άτομα μετά τις επιθέσεις στα ΜΑΤ δεν κατέφυγαν στο γήπεδο, δηλαδή διέφυγαν και δεν προσήχθησαν.

Τα μέτρα που εξετάζει το Μαξίμου

Οι διαρροές από το κυβερνητικό επιτελείο κάνουν λόγο για αποφάσεις που θα κλείσουν τα κενά που δεν καλύφθηκαν με τα μέτρα του Αυγούστου, μετά την «παρέλαση» Κροατών και Ελλήνων νεοναζί χούλιγκαν που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου προσανατολίζεται στη διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, στη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή και στο κλείσιμο των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών. Τις οριστικές αποφάσεις θα ανακοινώσει τη Δεύτερα 11/12 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, νωρίτερα σήμερα Σάββατο (9/12), προανήγγειλε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα οι δράστες αυτών των αδικημάτων «συλλαμβάνονταν, πήγαιναν στη διαδικασία του αυτοφώρου, έπαιρναν και μια – δύο αναβολές, δικάζονταν κάποια στιγμή και έβγαιναν έξω με αναστολή. Σε δύο εβδομάδες ξαναπήγαιναν στο γήπεδο του μπάσκετ, του βόλεϊ, του χάντμπολ, οπουδήποτε και πάλι τα ίδια. Τώρα θα μένουν “μέσα”, εφόσον καταδικαστούν. Έναν χρόνο, δύο, όσο αποφασίσει το δικαστήριο».