Φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και κουκούλες κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. στου Ρέντη, μέσα και έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ.

Ads

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μηχανισμού εκτόξευσης της ναυτικής φωτοβολίδας δεν έχουν έως τώρα αποτέλεσμα, ενώ τα ευρήματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια σε αναζήτηση δακτυλικών και γενετικών αποτυπωμάτων προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με αποτυπώματα και DNA που έχουν ληφθεί από τους 424 προσαχθέντες.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται επίσης κροτίδες και υπολείμματα από βόμβες μολότοφ και από ρούχα:

Ads

 

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, αφού επιβεβαίωσε ότι όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, είπε ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται και κάποιοι οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν δείγματα DNA είτε αποτυπώματα, είτε να ελεγχθούν για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους.

Επίσης, στο ερώτημα τι θα γίνει με όσους αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας, καθώς ανάμεσά τους μπορεί να βρίσκεται ο δράστης, η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, «για όλη αυτή τη διαδικασία έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία». Επισήμανε ότι μεταξύ των προσαχθέντων υπήρχαν και άτομα τα οποία είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός

Σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του Γ.Ν. Νίκαιας, παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια επεισοδίων οπαδικής βίας στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μηχανικό αερισμό, υποστηρίζεται «αιμοδυναμικά, με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων».

«Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου και γίνεται λόγος για «δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο 31χρονος υπεβλήθη σε νέα, δεύτερη από τη στιγμή του τραυματισμού του, χειρουργική επέμβαση στο πόδι του.