Νέο ιατρικό ανακοινωθέν δόθηκε στη δημοσιότητα για την πορεία της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στο Ρέντη.

Ads

Συγκεκριμένα, το νέο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την οπαδική βία. Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Ads

Η πορεία των ερευνών

Για την πορεία των ερευνών και την απελευθέρωση των προσαχθέντων για τα επεισόδια και τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Μέσα στο γήπεδο δεν υπήρχαν κάμερες που μπορεί να βοηθήσουν την αστυνομία. Η αστυνομία θα πάρει τα πλάνα της ΕΡΤ που κάλυπταν εκείνη την ώρα τον αγώνα. Εξωτερικά αν και φτωχό το βιντεοληπτικό υλικό, ήδη αναλύεται από τους αξιωματικούς ασφάλειας για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν κάποιους από τους δράστες που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, είδαν τα άτομα αυτά να εισέρχονται ξανά στο κλειστό γυμναστήριο και γι΄αυτό έγινε η διαδικασία των προσαγωγών», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Οι αστυνομικοί των διμοιριών προσπάθησαν να προστατευθούν οι ίδιοι και να απομακρύνουν και τα άτομα που ήταν κοντά στο γήπεδο και να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον 31χρονο. Υπήρχαν αστυνομικοί και εντός του γηπέδου που είδαν κάποια άτομα να ξαναμπαίνουν στο γήπεδο. Όλοι έδωσαν καταθέσεις στην ασφάλεια Αττικής και να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Για όλους τους προσαχθέντες έγινε διαδικασία λήψης δειγμάτων για την ανεύρεση πυρίτιδας, καθώς και λήψη αποτυπωμάτων και λήψη DNA εφόσον επιθυμούσαν. Κάποιοι από τους προσαχθέντες, 7 ή 8 άτομα αρνήθηκαν αυτή τη διαδικασία, ενημερώθηκε φυσικά ο αρμόδιος εισαγγελέας. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι πλην ενός, που είχε σε βάρος του μία απόφαση και θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα για να εκτελεστεί», συμπλήρωσε η κ. Δημογλίδου.

Για την διαδικασία της συλλογής στοιχείων η κ. Δημογλίδου επεσήμανε πως «Δεν υπάρχει κατηγορία για αυτά τα άτομα, δεν είχαν συλληφθεί, αλλά είχαν προσαχθεί. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον εφόσον δεν επιθυμεί. Η διαδικασία για την ανίχνευση πυρίτιδας θέλει κάποιες ώρες, κάθε δείγμα θέλει 7-10 ώρες για να δώσει αποτελέσματα. Τα αποτυπώματα και το DNA συλλέγονται πιο γρήγορα. Μετά θα πρέπει να έχουμε και τα εργαστηριακά αποτελέσματα από αυτά που έχουν συλλεχθεί από το γήπεδο, υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών και της φωτοβολίδας. Υπολείμματα καμένων ρούχων που βρέθηκαν στις τουαλέτες όπως και άλλων ρούχων full face, κουκούλες, ζακέτες».

Για τις επόμενες κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ: «Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στα γήπεδα για να προστατεύσει όλους εμάς που πάμε να παρακολουθήσουμε ειρηνικά έναν αγώνα. Ο αστυνομικός δέχθηκε δολοφονική επίθεση, βρισκόταν σε απόσταση από το γήπεδο, χωρίς να έχει καλέσει κάποιον. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως κάνουμε πάντα. υπάρχουν ανακοινώσεις από συνδικαλιστικές ενώσεις για αποχή αλλά όχι επίσημα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.», υπογράμμισε η κ. Δημογλίδου.