Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σωρεία αδικημάτων ασκήθηκε στον 18χρονο συλληφθέντα, που φέρεται να έχει ομολογήσει ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά τα επεισόδια της Πέμπτης (7/12) στου Ρέντη, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ads

Συγκεκριμένα, διώκεται για:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίαςhttps://tvxs.gr/tag/renti/
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Σημειώνεται, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Πώς έφτασε στα ίχνη του 18χρονου η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχουν πέντε άτομα τα οποία η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ως «καθοδηγητές» της επίθεσης. Πρόκειται για άτομα τα οποία βρίσκονταν εκτός γηπέδου και είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ. Μεταξυ των καθοδηγητών, φέρεται να είναι και ο μάνατζερ ενός γνωστού τράπερ.

Ads

Μία κατάθεση υπόπτου φέρεται να άνοιξε το δρόμο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 18χρονου, ο οποίος φέρεται να έλεγε σε άλλους οπαδούς «χαμός έγινε έξω, την πέσαμε στους μπάτσους, εγώ πέτυχα έναν».

Οι αστυνομικές αρχές, στη συνέχεια, κάλεσαν για κατάθεση ως ύποπτο έναν άλλον οργανωμένο ύποπτο, ο οποίος -κατά τις ίδιες πληροφορίες- φέρεται να κατέδειξε τον 18χρονο ως το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήγαγαν μαζικά οι αστυνομικές δυνάμεις που ουσιαστικά σφράγισαν το γήπεδο αμέσως μετά την επίθεση.