Λεπτομέρειες για τα επεισόδια της Πέμπτης (7/12) έξω από κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο 18χρονος συλληφθείς που φέρεται να ομολόγησε ότι ο ίδιος πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και να είπε στους αστυνομικούς πως «είχαμε την πληροφορία ότι θα κάνουμε επίθεση», καθώς και ότι υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης.

Παράλληλα ο 18χρονος φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία ότι κάποιος μεγαλύτερος έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της επίθεσης κατά των αστυνομικών έξω από το κλειστό του Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Επίσης, φέρεται να είπε πως όταν ενεργοποίησε τη φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει. Στη συνέχεια, όπως φέρεται να κατέθεσε, ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκανς.

Ads

Ο 18χρονος Έλληνας, που συνελήφθη σήμερα, ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήγαγαν μαζικά οι αστυνομικές δυνάμεις που ουσιαστικά σφράγισαν το γήπεδο αμέσως μετά την επίθεση.

«Κατέστρεψε τη ζωή του», λέει ο πατέρας του

Ο πατέρας του 18χρονου σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων πως αν ο 18χρονος γιός του το έχει κάνει όντως, «κατέστρεψε τη ζωή του» και πως αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο μικρός του γιός, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

«Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», είπε χαρακτηριστικά.