Εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων στου Ρέντη, λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του 18χρονου, καθώς οι Αρχές εντόπισαν DNA δεύτερου ατόμου στον εκτοξευτήρα της ναυτικής φωτοβολίδας τον οποίο συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σημείο της επίθεσης στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ads

Ειδικότερα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ύστερα από εξονυχιστική εξέταση των πειστηρίων, βρήκαν γενετικό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, το δείγμα από το πιστόλι που συνελέγη από την Αστυνομία ανήκει, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, σε έναν από τους 400 και πλέον -μερικοί δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA- οπαδούς του Ολυμπιακού που έδωσαν DNA κατά την προσαγωγή τους.

Σημειώνεται ότι ο 16χρονος που έχει ήδη ανακριθεί από τις αρχές βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο των ερευνών και κατά τη διαδικασία της προσαγωγής είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος για τον εντοπισμό πυρίτιδας στα χέρια του, ο οποίος βγήκε θετικός.

Ads

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και τα στοιχεία έχουν παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές που θα αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειες.

Νωρίτερα, ο 18χρονος που σήμερα προφυλακίστηκε φέρεται να υποστήριξε την Πέμπτη στην απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, ότι έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο, συνεπώς, δεν είναι βέβαιο αν ήταν η δική του εκείνη που χτύπησε τον αστυνομικό. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο δεν έγινε δεκτό.