Το «γύρο του κόσμου» κάνουν οι εικόνες από τα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν εκτενή αναφορά.

Ads

Μέσα όπως ο Guardian, το AFP, το Bloomberg και το Euronews, αναφέρονται στις εκκενώσεις που γίνονται μέσω του 112 και κάνουν ξεχωριστή αναφορά στους ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι χθες στο δάσος της Δαδιάς, οι οποίοι φαίνεται πως ήταν μετανάστες.

Τα διεθνή Μέσα, επίσης, ασχολούνται και με την εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες πολέμου, λόγω του πολύ ισχυρού μετώπου στην περιοχή, αλλά και στην αποστολή εναέριου στόλου από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στο Liveblog του Tvxs.gr

Ads

Δείτε τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ:

«Χιλιάδες άνθρωποι σε μια εξωτερική συνοικία της πρωτεύουσας της Ελλάδας, την Αθήνα, βρίσκονταν υπό εντολή εκκένωσης την Τρίτη, καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με το διαρκώς αυξανόμενο κύμα πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, το οποίο άφησε πίσω του 20 νεκρούς. Η πολιτική προστασία διέταξε την εκκένωση των Άνω Λιοσίων στη βορειοδυτική Αθήνα, μια συνοικία με περισσότερους από 25.000 κατοίκους, ενώ στη γειτονική κοινότητα Φυλή ένας δημοσιογράφος του AFP είδε σπίτια να φλέγονται» λέει το AFP.

Το Euronews σημειώνει ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει σήμερα άλλα πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο στην Ελλάδα, καθώς καταστροφικές πυρκαγιές καίνε στα βορειοανατολικά της χώρας. Τα αεροσκάφη, τα οποία αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο του εναέριου στόλου του rescEU, θα προέρχονται από την Κροατία, την Τσεχία, τη Γερμανία και τη Σουηδία».

Ο Guardian έχει δημοσιεύσει βίντεο κάνοντας αναφορά στον τίτλο στις εκκενώσεις νοσοκομείων.

«Τουλάχιστον 18 πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης στη βορειοανατολική Ελλάδα, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με μια ισχυρή φωτιά. Ο καύσωνας που σπάει ρεκόρ συνεχίζει να καίει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια δεύτερη φάση πυρκαγιών μέσα σε μόλις ένα μήνα. Εκατοντάδες πυροσβέστες αγωνίζονται να περιορίσουν δεκάδες εστίες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που καίγονται ανεξέλεγκτα και έχουν αναγκάσει εκτεταμένες εκκενώσεις» τονίζεται.

Το Bloomberg στο ρεπορτάζ του επισημαίνει ότι «μια πυρκαγιά κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα καίει σπίτια και δάση και αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω την Τετάρτη, καθώς οι άνεμοι ενισχύουν την ταχύτητά τους. Οι πυρκαγιές είναι η τελευταία περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων σε ένα καλοκαίρι που έχει δει θερμοκρασίες ρεκόρ, βίαιες καταιγίδες, πλημμύρες και πυρκαγιές να συγκλονίζουν την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Τον Ιούλιο, οι πυρκαγιές στην Ελλάδα κατέστρεψαν σπίτια και φυσικές περιοχές και οδήγησαν στο θάνατο κτηνοτροφικών και άγριων ζώων, όταν η χώρα είδε τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών».