Στην «αντεπίθεση» περνά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για την υπόθεση ελλιπούς προστασίας της 12χρονης -θύματος συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό– και την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ads

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, κάνει λόγο για «κατηφόρα αθλιότητας» και καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ «μικροκομματικά παιχνίδια».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσαπανίδου έθεσε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το ποιοι προστατεύονται, με το μένει χωρίς προστασία το ανήλικο θύμα της δυσώδους υπόθεσης στον Κολωνό. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος στην ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι «22 άτομα παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη και 21 είναι ήδη στη φυλακή», ενώ για κάποιο λόγο καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα προστασίας της ανήλικης μετά το πλήθος αντιδράσεων, υποστηρίζοντας ότι το σπίτι στο οποίο φιλοξενείται η 12χρονη «επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα,  ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Ads

Διαβάστε σχετικά: Κολωνός: Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση της 12χρονης

Αναλυτικά η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε με φόρα στην κατηφόρα της αθλιότητας, εκτοξεύοντας πρωτοφανή ψέματα και συκοφαντίες, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια πάνω στο δράμα ενός 12χρονου παιδιού.

Για τα περί συγκάλυψης υπενθυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι 22 άτομα παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη και 21 είναι ήδη στη φυλακή για αυτή την υπόθεση. Η Ελληνική Αστυνομία έφερε τα πάντα στην επιφάνεια με επαγγελματισμό και αξιοπιστία.

Θα όφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει μία συγγνώμη, αλλά αυτή είναι μία λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιό τους.

Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό που καταγγέλθηκε η Ελληνική Αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση που πρέπει να γίνει σεβαστή, σε κάθε της λεπτομέρεια. Ζητώ να είναι όλοι πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι γιατί μιλάμε για τη ζωή ενός κακοποιημένου παιδιού».