Πυρά κατά του βουλευτή Κώστα Κυρανάκη εξαπέλυσε το Liberal, με αφορμή την τελευταία ανάρτησή του στο twitter για την επέτειο των Ιμίων και τις βαρύτατες αιχμές που αφήνει για την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και τους χειρισμούς της εκείνη την περίοδο.

Ads

Το άρθρο κάνει λόγο για «κυρανακισμό» και ουσιαστικά επισημαίνει πως αυτού του είδους οι παρεμβάσεις διαστρέφουν την εικόνα κυριαρχίας, όπως λέει, του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό κέντρο. 

«Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει από πολιτική θεωρία όσο ελάχιστοι συνάδελφοί του πολιτικοί, ίσως και να μην υπάρχει άλλος βουλευτής που να έχει τη δική του θεωρητική επάρκεια. Γι αυτό και σωστά έχει αναγνωρίσει την ακροδεξιά ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνο που τα “ατομάκια” που κάνουν νούμερα στο τουίτερ και τα τηλεοπτικά πάνελ δεν είναι ακροδεξιοί. Δεν είναι τίποτα, δεν είναι καν πολιτικά υποκείμενα ώστε να πρέπει κανείς να καταφύγει στην πολιτική θεωρία για να αναζητήσει τρόπους διαχείρισής τους. Είναι του ιδίου φυράματος με αυτούς που φόρεσαν προβιές και επιχείρησαν να καταλάβουν το αμερικανικό Καπιτώλιο επειδή τους το είπε ένας τύπος σαν τον Τραμπ. Δεν έχουν φέρει ούτε μία ψήφο στη Νέα Δημοκρατία, για να εκλεγούν πλιατσικολόγησαν από το ρεύμα που δημιούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινωνία», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο. 

Ads

Διαβάστε επίσης: Μάχη ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για το κέντρο με φόντο τις δημοσκοπήσεις

To tweet του Κώστα Κυρανάκη που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις:

«Το βράδυ των Ιμίων ήταν από τις στιγμές της Ιστορίας που κάποιοι ήταν ανεκτικοί σε μια μικρότερη Πατρίδα.

Με τη θυσία τους, Βλαχάκος, Καραθανάσης, Γιαλοψός ύψωσαν εθνικό ανάστημα. Έθεσαν το όριο. Αντέξαμε και σήμερα βήμα-βήμα μεγαλώνουμε την Ελλάδα. Τους το χρωστάμε. Αθάνατοι».

Ολόκληρο το άρθρο της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει από πολιτική θεωρία όσο ελάχιστοι συνάδελφοί του πολιτικοί, ίσως και να μην υπάρχει άλλος βουλευτής που να έχει τη δική του θεωρητική επάρκεια. Γι αυτό και σωστά έχει αναγνωρίσει την ακροδεξιά ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνο που τα «ατομάκια» που κάνουν νούμερα στο τουίτερ και τα τηλεοπτικά πάνελ δεν είναι ακροδεξιοί. Δεν είναι τίποτα, δεν είναι καν πολιτικά υποκείμενα ώστε να πρέπει κανείς να καταφύγει στην πολιτική θεωρία για να αναζητήσει τρόπους διαχείρισής τους. Είναι του ιδίου φυράματος με αυτούς που φόρεσαν προβιές και επιχείρησαν να καταλάβουν το αμερικανικό Καπιτώλιο επειδή τους το είπε ένας τύπος σαν τον Τραμπ. Δεν έχουν φέρει ούτε μία ψήφο στη Νέα Δημοκρατία, για να εκλεγούν πλιατσικολόγησαν από το ρεύμα που δημιούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινωνία. Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι λειτουργούν ως ανάχωμα της Άκρας Δεξιάς και τη συγκρατούν ώστε να μην κατέβει αυτόνομη στις εκλογές σκοράροντας μέχρι και 8%. Αστεία πράγματα, αυτά συνέβησαν την προηγούμενη δεκαετία. Και φυσικά όλοι αυτοί, δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση με την ελληνική ακροδεξιά. Προ ημερών ο κ.Μάκης Βορίδης διαφώνησε με τον πρωθυπουργό για την κάνναβη με όρους καθαρά ιδεολογικούς. Δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις.

Το ότι απέκτησαν ορατότητα επειδή γαύγιζαν στα πάνελ σε στελέχη επιπέδου του Νίκου Καρανίκα, δεν τους προσδίδει άλλη ιδιότητα πέραν αυτής του συνομιλητή του κάθε γραφικού Καρανίκα.

Το ότι έχουν ένα ακροατήριο οφείλεται μόνο στο ότι αυτοί οι τύποι υπάρχουν. Αν εκλείψουν κανείς δεν θα τους αναζητήσει γιατί δεν έχουν καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική κοινωνία.

Τα συνθήματα που κοάζουν δίνουν το μέτρο της λαϊκιστικής ασχήμιας απέναντι στο συγκροτημένο πολιτικό λόγο ως ο νέος χορός βατράχων της γνωστής αριστοφανικής κωμωδίας που σατίριζε την πολιτιστική παρακμή της Αθήνας και είναι τόσο αποκομμένα από την ιστορική πραγματικότητα που τα ενέπνευσε που οι περισσότεροι που τα χειροκροτούν δεν ξέρουν καν σε τι ακριβώς αναφέρονται. Σίγουρα δεν συνδέονται ούτε με το πορτοφόλι τους, ούτε με τους φόρους που πληρώνουν, ούτε με την ποιότητα των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας και παιδείας. Δηλαδή, με κάποιο από τα αιτήματα που έδωσαν την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία.

Φυσικά αυτά τα «ατομάκια» έχουν ηγετικές φιλοδοξίες. Και στρατηγικός τους στόχος είναι να αποξενώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το πολιτικό κέντρο που τον αναγνωρίζει πλέον ως το μοναδικό φυσικό του ηγέτη, να τον αποδυναμώσουν ώστε να τον φάνε στην πρώτη δύσκολη στροφή.

Δεν πρέπει να τα καταφέρουν.

Η χώρα ζει ένα μοναδικό πολιτικό πείραμα: δεξιοί, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί, Έλληνες πατριώτες όλοι τους, αποφάσισαν να παραμερίσουν τα ατομικά ιδεολογικά τους πιστεύω και να υποστηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία επειδή θεωρούν ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να καθυστερήσουν και ο πλέον αξιόπιστος φορέας για την υλοποίησή τους είναι μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτή την ιστορικών διαστάσεων υπέρβαση των πολλών για το καλό της Ελλάδας, κανένας αριβίστας των τηλεοπτικών πάνελ και του τουίτερ δεν έχει δικαίωμα να την απειλήσει και μάλιστα με την ανοχή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.