Η προσφυγική κρίση που εξελίσσεται σε κρίση της Ευρώπης, η πρώτη αξιολόγηση, αλλά και οι ανατροπές στις πανελλαδικές που φέρνουν τα πάνω κάτω στις βάσεις είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου.

Ads

Η ΑΥΓΗ: «Ευρωπαϊκή λύση ή τους ζυγούς λύσατε»
«Η κοινή προσέγγιση, στη βάση της αλληλεγγύης και των ενιαίων κανόνων, αποτελεί τη μόνη απάντηση της Ευρώπης στο προσφυγικό πρόβλημα αν η Ευρώπη δεν θέλει να ακυρωθεί ως μια ένωση συνεργασίας και ειρήνης».

image

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «10 πολιτικοί με μαύρες καταθέσεις!»
«Σε ονόματα πολιτικών προσώπων, εν ενεργεία και μη, έχουν “σκοντάψει” οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούν τις λίστες των άνω των 10.500 καταθετών στην ελβετική τράπεζα UBS (επονομαζόμενη και ‘λίστα Μπόργιανς’), αλλά και εκείνη του χαρτοφυλακίου».

Ads

image

ΕΘΝΟΣ: «Κούρεμα στα τεκμήρια διαβίωσης»
«Αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης στις φετινές φορολογικές δηλώσεις με απαλλαγές και εκπτώσεις για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους φέρνουν η νομοθετική ρύθμιση για κατάργησή τους σε νοικοκυριά με χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα και η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων».

image

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι ανατροπές στις εξετάσεις φέρνουν τα πάνω κάτω στις βάσεις»
«Διπλές εξετάσεις με δύο μηχανογραφικά και δύο εξεταστικές επιτροπές χαρακτηρίζουν τις φετινές Πανελλαδικές. Το νέο σύστημα που θα εγκαινιαστεί φέτος φαίνεται ότι κερδίζει το ενδιαφέρον των υποψηφίων και θα φέρει αλλαγές και στις βάσεις εισαγωγής»

image

ΕΣΤΙΑ: «Απέτυχε η Task Force. Τα μοιραία λάθη και η απολογία της Ευρώπης»
«Χωρίς σωστή ιεράρχηση, συνεκτική δομή και ξεκάθαρη στρατηγική, η Ομάδα Δράσεως της Κομμισιόν δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η χώρα μας εξακολουθεί να χρειάζεται κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια, αλλά συγκροτημένη, ορθά δομημένη και αποτελεσματική».

image

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κοίτα ποιος μιλάει! Αντεπίθεση της Αθήνας στις προκλήσεις των εταίρων»
«Αιχμές για ‘αντιευρωπαϊκή αντίληψη’ άφησε ο Αλ. Τσίπρας κατά των χωρών του Βίζεγκραντ. Ο αν. υπ. Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι 14 ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ακόμα απαντήσει στα αιτήματα για μετεγκατάσταση».

image

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μέτωπο κατά κλειστών συνόρων»
«Κρίσιμη ρωγμή στις έντονες πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα στο προσφυγικό επιφέρουν οι χθεσινές σαφείς τοποθετήσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά του κλεισίματος των συνόρων, δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ».

image

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Βαθαίνει η ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση!»
«Χωμένη ως τα μπούνια στην παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με αφορμή τη διαχείριση του Προσφυγικού, αποδεικνύεται ότι είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, με τα στελέχη της μάλιστα να χαρακτηρίζουν ‘κορυφαία’ (!) τη σχετική συμφωνία στην πρόσφατη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της λυκοσυμμαχίας».

image

ΤΑ ΝΕΑ: «Σύγχυση χωρίς σύνορα»
«Την ώρα που ο Ντόναλντ Τουσκ, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας ξόρκιζαν τα σενάρια έξωσης της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν και του κλεισίματος των βόρειων συνόρων της Ελλάδας τόσο με την ΠΓΔΜ όσο και με τη Βουλγαρία, ο Πάνος Καμμένος δήλωνε πως θεωρεί δεδομένο ότι κάποιες χώρες θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβερνητική γραμμή».

image

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κρίσιμο 20ήμερο. Αναζήτηση πολιτικές διεξόδου για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα»
«Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης αναμένεται να διατυπώσει και επισήμως ο Έλληνας πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στις Βρυξέλλες».

image

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «‘Ανοίγει’ η Εφορία. Αρχές Μαρτίου οι φορολογικές δηλώσεις»
«Η ώρα για το ετήσιο ραντεβού των φορολογουμένων με την εφορία πλησιάζει. Μέχρι τις αρχές Μαρτίου και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα υποδεχθεί τις φετινές φορολογικές δηλώσεις περίπου 6.000.000 φορολογουμένων». 

image