Μήνυση σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, θα καταθέσουν τη Δευτέρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Τη Δευτέρα 20.05.2024 στις 12:00 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Κόκκαλης, και Δικαιοσύνης, Αλ. Αυλωνίτης, θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με τα καταγγελλόμενα στην επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη.

Παρακαλούμε για την κάλυψη».

«Δεν μπορώ να υπογράφω διαρκώς απευθείας αναθέσεις»

Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό 0 πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκος Χαρουτουνιάν κατηγγειλε -μεταξύ άλλων- πως του «ζητείται επιτακτικά με βάση ποικίλες προφάσεις» η υπογραφή απευθείας αναθέσεων έργων, κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει.

Ads

Εξαπέλυσε πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον έχει παραγκωνίσει επειδή δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του», γεγονός που οδήγησε ακόμα και στην ανάθεση της εποπτείας «μιας Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται».