Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Νίκου Παππά σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο ουσιαστικά για προσυνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action24, μετά από σχετική ερώτηση, δήλωσε:

«Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί».

Τα παραπάνω προκάλεσαν και διαμάχη στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για φαντασιώσεις.

Ads

Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Νίκου Παππά γεννά ερωτηματικά. «Λέει ψέματα ο κ. Παππάς; Πρέπει να απαντήσετε. Είναι ψεύτης;» διερωτήθηκε, λέγοντας ότι πρέπει να λυθεί το κίνητρο για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε ότι πρόκειται για «φαντασιώσεις».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας πως ο πρώην υπουργός «μαρτύρησε ή του ξέφυγε», ότι υπήρχε και προσυνεννόηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρα όχι απλώς η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έγινε με φοβερά αντανακλαστικά, αλλά προετοιμαζόταν από ότι φαίνεται από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε σήμερα Τετάρτη, ο κος Ανδρουλάκης, ενώ αυτό έχει γίνει πολλές μέρες πριν, και για αντιπερισπασμό, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις, και να πετάξει λάσπη σε μία κυβέρνηση η οποία, και την Κυριακή και τη Δευτέρα και την Τρίτη, παντού, [..] είπαμε την αλήθεια όπως ακριβώς είναι», είπε ακόμη ο κ. Μαρινάκης.

 

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Παππά: Είναι φαντασιώσεις

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προχώρησε σε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Παππά, προχωρώντας σε διάψευση.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί. Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις, σημειώνουν.

Πηγές της Νέας Αριστεράς για Παππά: Πολύτιμη υπηρεσία στη ΝΔ

«Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς» τονίζουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

«Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελακη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας. Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Ξέρουμε επιπλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα -δια στόματος της κυρίας Κεχαγιά- ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Ξέρουμε τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του», καταλήγουν οι πηγές της Νέας Αριστεράς.