Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ads

«Πρόταση δυσπιστίας στον αρχηγό του εγκληματικού δικτύου των υποκλοπών, τον εντολέα του παρακράτους, πλέον υπάρχουν αποδείξεις. Η Βουλή θα αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία η με την εκτροπή;» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε τα ονόματα όσων -με βάση τα στοιχεία που του έδωσε μετά από αίτημά του η ΑΔΑΕ- παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται: ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος, οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδης Λάγιος και Θόδωρος Αλεξόπουλος.

Ads

Διαβάστε επίσης;


 

«Αυτά είναι τα στοιχεία της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις»

«Σήμερα θα μιλήσουμε στη βάση των αποδείξεων» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Όσοι λοιπόν αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα όταν έβγαινα χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, τον κύριο Ράμμο, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία. Ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7/12 και εμπλούτισα κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά μου στις 28/12. Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κύριος Μητσοτάκης. Το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους. Περιέχει το σκοτάδι που έχουμε υποχρέωση, όλες οι δυνάμεις της δημοκρατίας, να διαλύσουμε. Στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η ανεξάρτητη αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κου Ανδρουλάκη και Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διελευκάνει αν ετέθει πράγματι σε επισύνδεση, ο υπουργός εργασίας κος Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ κος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κος Διακόπουλος ο πρωήν και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διιεύθυνσης εξοπλισμών κοι Λάγιος και Αλεξόπουλος. Και η απάντηση που επισήμως έλαβα, ήταν έξι στα έξι. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις επισυνδέσεις: «Για τον υπουργό του, τον στόχο της ΕΥΠ C5046, και κατά κόσμον Κωστή Χατζηδάκη τα ευρήματα αφορούν διατάξεις που εκδόθηκαν από τον Νοέμβρη του 2020 εως τον Μάη του 2021. Δηλαδή τον κο Χατζηδάκη τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του κου Μητσοτάκη επι 8 συνεχόμενους μήνες. Με διατάξεις που αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ανα δυο μήνες.

Που σημαίνει ότι υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού ενέργειας και σήεμρα εργασίας. Για τους δε στρατιωτικούς οι διατάξεις ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2020 εως τον Μάιο του 2022. Με δυο λόγια η ΕΥΠ Μητσοτάκη άκουγε τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλείς της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια. Που σημαίνει ότι η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για τη παρακολούθηση αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων ακόμη και των δύο αρχηγών. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας ; Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθείται ο υπουργός Ενέργειας τότε; Ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ύποπτοι για κατασκοπία;».

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε εάν η εισαγγελέας Βλάχου είναι μέρος του «ρυπαρού δικτύου» και αν ναι γιατί βρίσκεται ακόμα στη θέση της Τόνισε μάλιστα ότι παραμένει στη θέση της με «επιμονή Μητσοτάκη». Προφανώς γιατί είναι όντως μέρος του ρυπαρού δικτύου και την προστατεύει ο επικεφαλής του, ο ίδιος ο αρχηγός της χώρας, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο πρωθυπουργός οργάνωσε το ρυπαρό δίκτυο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι οι τύχες της χώρας βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης «όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας».

Τόνισε ότι «κανείς και καμιά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο κάποιους έγκριτους συνταγματολόγους αλλά αφορά τη ζωή των ανθρώπων».

Σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη της πιο εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα μετά το 1974».

Πρόσθεσε ότι «δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε “στόχους” κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου. Ενός εγκληματικού δικτύου, θα έλεγα εγώ. Που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους».

Πρόσθεσε ότι «το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου».