Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο, όπως καταγράφονται στο δημοσίευμα της Καθημερινής, στο οποίο παρουσιάζεται να πιέζει τον πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτριο Λιότσιο σε μια απόπειρα να μην εμπλέξει τον ίδιο και τους προϊσταμένους του για τυχόν λάθη και παραλείψεις στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

Ads

Μεταξύ άλλων, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, στον διάλογο που έγινε πριν από δύο χρόνια, φέρεται να απειλεί τον Δημήτρη Λιότσιο, υποστηρίζοντας πως αν εμπλέξει προϊσταμένους του στην πρώτη φωτιά στην οποία θα είναι υπεύθυνος, οι ανώτεροί του θα τον αφήσουν ξεκρέμαστο και δεν θα του στείλουν εναέρια μέσα. Ισχυρίζεται μάλιστα πως αυτό συνέβη το 2017 με τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη. «Θα πούνε στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα… Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (τότε αρχηγός της πυροσβεστικής) – Βασιλειάδη (τότε υπαρχηγός της πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φακέλοι στους Εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά», ισχυρίζεται.

Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για «κυνική ομολογία αίσχους, ντροπής, αηδίας, ανηθικότητας, βρωμιάς, προμελετημένου εγκλήματος, σύστασης συμμορίας» και τονίζει μεταξύ άλλων πως «θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου. Θα μπουν στο κάδρο των ευθυνών πρώην Υπουργοί, Αρχηγοί, Επιτελάρχες, αυτοί που κατά το νόμο είναι υπεύθυνοι, γιατί το παραμύθι των Αυτοδιοικητικών – πυροσβεστών πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Θα κινητοποιήσω ΟΛΟΥΣ τους Κυθήριους νομικούς και δεν θα αφήσω άψαχτο ούτε καπάκι από στυλό. Θα πάει κόσμος φυλακή. Τελεία και παύλα».