Φραστική επίθεση από αγρότες δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο χωριό Πεθελινό των Σερρών. Επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κι έγιναν δυο προσαγωγές. 

Ads

Ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν σε περιοδεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των Σερρών, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 αγρότες τον πλησίασαν και άρχισαν να του φωνάζουν «είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά». 

Οι αγρότες διαμαρτύρονταν γιατί η κυβέρνηση Σαμαράς είχε καθυστερήσει να τους δώσει τις αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014. 

Υπήρξε μεγάλη ένταση και ο αστυνομικός διευθυντής διέταξε προσαγωγές. Δυο άτομα μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Σερρών. Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μια πολιτευτής έσπευσαν στην αστυνομική διεύθυνση και ζήτησαν την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Ads

Στελέχη της ΝΔ μιλούν για «στημένη προβοκάτσια» του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζουν επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης επικοινώνησαν με τον αστυνομικό διευθυντή και ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν τη δίωξη αυτών των ανθρώπων και το περιστατικό δεν γράφτηκε στο βιβλίο συμβάντων, ούτε ως προσαγωγή.