Την άρση ασυλίας και για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Παράλληλα η εισαγγελία Αθηνών ζήτησε την άρση ασυλίας και για την Ελένη Ζαρούλια.

Ads

 
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα – πλην του εκπροσώπου του νεοναζιστικού κόμματος Πολ. Ζησιμόπουλου, που ψήφισε «παρών» – και αφορά τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτές αναμένεται να ασκήσουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 
Αφορά ακόμη τους Ηλ. Παναγιώταρο, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρυσοβ. Αλεξόπουλο των οποίων άλλες υποθέσεις εκκρεμούν από το καλοκαίρι.
 
Στην Επιτροπή παρουσιάστηκαν μόνοι οι Γ. Γερμενής και Χρ. Αλεξόπουλος, οι οποίοι ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους.
 
Ο Γ. Γερμενής είπε ότι διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις και ισχυρίσθηκε ότι θυμήθηκε που ο παππούς του «ως πρώην ΚΚΕ» την δεκαετία του 1960 έστελνε τη μητέρα του να αγοράσει τον Ριζοσπάστη, ο οποίος σημειωτέον δεν κυκλοφορούσε τότε, αφού είχε κριθεί απαγορευμένος από το 1947 έως το 1974. Ισχυρίσθηκε ακόμη πως «ούτε στον στρατό δεν έκανε ασκήσεις».