Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής της αίτησης των ανακριτών για άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ads

 
Σήμερα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, το ζήτημα της άρσης ασυλίας, που αφορά τους νεοναζί βουλευτές, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, για τους οποίους προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία από τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων.
 
Μετά το πέρας της ακρόασης, η Επιτροπή θα συντάξει την έκθεσή της την οποία θα παραδώσει στην Ολομέλεια την Τετάρτη ώστε να γίνει η ψηφοφορία. 
 
Στη Βουλή πάντως είναι στραμμένο το ενδιαφέρον σήμερα καθώς συζητούνται εκτός από την άρση ασυλίας, ζητήματα όπως η αναστολή της χρηματοδότησης ενός κόμματος και σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που παίρνουν σειρά δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
 
Την ίδια ώρα, που πληροφορίες θέλουν το ΣΔΟΕ να προετοιμάζεται για έφοδο στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, τα μέλη της φαίνεται να απειλούν τους προστατευόμενους μάρτυρες και να εγκαταλείπουν τα στέκια τους. Διαβάστε σχετικά: Απειλούν μάρτυρες και εγκαταλείπουν τα στέκια τους οι χρυσαυγίτες