Έντονη είναι η φημολογία γύρω από την κατάργηση του sms για τις μετακινήσεις ακόμη και από την Δευτέρα του Πάσχα, για ορισμένες δραστηριότητες, με δημοσιεύματα να αναφέρουν για ενδεχόμενες σχετικές ανακοινώσεις ακόμη και την Μ. Τετάρτη, ή το αργότερο την Μ. Παρασκευή, στο φόντο των αντιφατικών μηνυμάτων που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι την Μ. Τρίτη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε στον Ant1 ότι είμαστε πολύ κοντά στην κατάργηση των SMS, την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στον Skai δήλωνε ότι ακόμη δεν ήρθε η ώρα τους. Πάντως, η πιθανότητα μερικής κατάργησης των sms από την Δευτέρα του Πάσχα σχετίζεται με το άνοιγμα της εστίασης και την πλήρη απελευθέρωση και επίσημα των διαδημοτικών αλλά και διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Πάντως, μιλώντας στον Σκάι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, χαρακτήρισε τα sms «νεκρό πράγμα». «Ποια SMS; Στέλνει SMS πια κανείς; Τα ελέγχει κανείς; Νεκρό πράγμα το οποίο βαυκαλιζόμαστε ότι συμβαίνει. Δε συμβαίνει» σημείωσε.